Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi

Vizyon: Evrensel eğitimin ve öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış bir okul kimliğine sahip olmak.

Misyon: İlimizde ve bölgemizde, Üniversiteye Hazırlık, Disiplin, Sosyal, kültürel, Sportif Etkinlik, Eğitim -Öğretimde Kalite ve Başarı denilince akla gelen ilk kurum olmak istiyoruz.

Başarılar: - 2008-2009 - Futbol: İlçe Birinciliği, İl Üçüncülüğü - / Masa Tenisi: İl İkinciliği - / Güreş: Erkek İl Birinciliği - / Kros: Erkek İl Birinciliği - / Karate: İl Birinciliği Türkiye Üçüncülüğü - 2009-2010 - Masa Tenisi: İl Birinciliği - / Karete: Genç Kız Türkiye Üçüncülüğü, İl Birinciliği - / Kros: Kızlar İl Dördüncülüğü - 2010-2011 - Futbol: İlçe Takım Birinciliği, İl Takım İkinciliği - / Basketbol: İl Takım Üçüncülüğü - / Masa Tenisi Erkek İl Takım İkinciliği - / Karate: Genç Kız İl Birinciliği, Türkiye Şampiyonluğu - 2017-2018 - / Halk oyunları yarışmasında: Otantik Dalda İl Birinciliği, Marmara Bölge Üçüncülüğü - 2018-2019 - Okullar Arası İl Kros Müsabakasında: Genç Kızlar Takım İkinciliği / - 2019-2020 - 25 Aralık Atatürk´ün Babaeski´ye gelişi anısına yapılan kros müsabakasında: Genç Kızlar Takım Birinciliği, Genç Erkekler Takım Birinciliği, Erkek Ferdi Birinciliği ve Dördüncülüğü, Kız Ferdi İkinciliği ve Dördüncülüğü - / İl Geneli Futsal Turnuvasında: İl İkinciliği - / Güreş Müsabakasında Kilolarına Göre: 2 İl Birinciliği - / Bilek Güreşi Turnuvasında : Sağ Sol İl Birinciliği - / Tekvando Müsabakasında : İl İkinciliği / / eTwinning Okulu Ödülü / "Get Cyber Skilled and Prevent Cyberbullying" - "Stem For All" - "Let´s Play Together" - "Universe of Math" - "SteMath" - "Kutadgubilig – A.Bridge Betheven Past and Present" isimli projelerden 6 adet eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Ödülü / "A CULTURAL JOURNEY" isimli eTwinning projesinden Avrupa Kalite Etiketi ödülü - 2022-2023 - 19 Mayıs Gençlik Koşusunda: 9. sınıflarda 3. 10. sınıflarda 1. 11. sınıflarda 1. / 19 Mayıs Kompozisyon Yarışmasında: 1. / 2022-2023 eğitim öğretim yılında YKS ye giren öğrencimizden 54 ü üniversiteye yerleşmiştir. - 2023-2024 - Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Babaeski´ye Gelişi Anısına Yapılan Koşu Yarışmasında: 400 metre Kızlarda 1., 2. ve 3. 800 metre Erkeklerde 2. ve 3.

Saatler: 8:30 - 15:50
Isınma: Doğal Gaz
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Özel Belediye Halk minibüsleri ve özel öğrenci servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: -
Okulun Sınav Başarı Durumu: YGS %92
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: YLS %60
Sportif Etkinlikler: Futbol,Voleybol,Basketbol ve Kros takımları bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: 4006 Tübitak Bilim Fuarlarına Katılım
Proje Çalışmaları: "Get Cyber Skilled and Prevent Cyberbullying" - "Stem For All" - "Let´s Play Together" - "Universe of Math" - "SteMath" - "Kutadgubilig – A.Bridge Betheven Past and Present" isimli eTwinning Projeleri "Kardeş Okul" Projesi "Geogebra With Mathematics" Projesi "Bir Fikrim Var" Projesi "Kodla Beya" Projesi "Şiirin Müzikle Yolculuğu" Projesi "A Cultural Journey" Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Kardeş Okul Projesi (Romanya)
Kontenjan Bilgileri: 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 102

WEB - https://babaeskial.meb.k12.tr

Adres - Dindoğru Mh. Zafer Karadeniz Sk. No81 Babaeski / KIRKLARELİ

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - .

Adres - Dindoğru Mh. Zafer Karadeniz Sk. No81 Babaeski / KIRKLARELİ

Ulaşım Ulaşım halk otobüsleri ile sağlanır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İle merkezine uzaklığı 32 Km, ilçe merkezine 3 Km dir.