BABAESKİ ŞEHİT ERSAN YENİCİ ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VİYANA'DA

BABAESKİ ŞEHİT ERSAN YENİCİ ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VİYANA'DA

29.04.2022 981

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Akreditasyonu Projesi kapsamında Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi'nden katılan öğrenci grubu olarak Avusturya'nın başkenti Viyana'da 20-26 Nisan tarihleri arasında öğrenci gelişimi kültürel gezi ve inceleme faaliyetlerine katıldık. Öğrencilerimize projenin amacına uygun olarak  Viyana'da ;eğitim, kültürel faaliyetler ve sosyal hayat üzerine bilgi verildi. Viyana'nın Türk tarihi ile olan bağları ve kesişim noktaları üzerinde durulurken; Viyana'daki tarihi, idari, kültürel ve ilmi kurumlar, binalar gezilerek kültürel etkinliklere katıldık. Avusturya'nın Viyana Eyaleti'nde süregelen eğitim sistemi ve eğitim kurumları üzerine bilgiler aldıkGeçmişi 14. Asıra dayanan Viyana Üniversitesi yerinde tanıtıldı.

Öğrencilerimiz müze ve  saraylara giderek yerlerinde görme imkanı buldu. Hofburg İmparatorluk Sarayı bulunan kubbe pandantiflerinde göze çarpan, Osmanlı'ya ithaf edilen heykel ve armalar incelendi.

Viyana'da yaşam, sosyo-kültürel faaliyetler vb. çeşitli alanlarda da merak edilenler üzerinde duruldu. Çifte müzeler olarak adlandırılan Avusturya Doğa Tarihi (Naturhistorisches Museum Wien) ve Sanat Tarihi müzeleri (Kunsthistorisches Museum)gezildi. Kültürel faaliyetler yanında, Viyana'nın Her bölgesinde kurulu olan Gençlik Merkezi ziyaret edildi, personel ile öğrenciler sohbet edildi. Öğrenci faaliyetleri içinde yine öne çıkan gezilerden biri de Belvedere Sarayı gezisi oldu. Ünlü ressamlar ve eserleri incelendi. Tabii herkesin dikkatini çeken en etkileyici gezi ise, Avusturya ve Viyana tarihi etrafında şekillenen Time Travel Vienna oldu. Avusturya tarihi adeta yaşıyormuşçasına seyredildi.

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında yapılan bu proje öğrencilerimizin dil becerilerine katkı sağlama , farklı bir ülkeyi sosyo-kültürel açıdan incelemek ve görmek açısından öğrencilerimizin gelişimini açısından oldukça verimli olmuştur.