DİJİTAL OKURYAZARLIK  VE EU CODEWEEK

DİJİTAL OKURYAZARLIK VE EU CODEWEEK

27.10.2023 112

Kodlama,teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışınızı genişletip yeni fikirler üretmenize yardımcı olur.

Öğrenciler, farklı olayların birbirleri ile bağlantısına daha bütüncül bir perspektiften bakma ve olayları daha mantıklı yorumlayabilme becerilerine sahip olurlar.

Ekim ayı içinde uygulanan Codeweek, dijital okuryazarlığı herkes için eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Pınar EMİR rehberliğinde 12-A sınıfı eTwinning öğrencileri ile "Eğitimde Yenilik Kırklareli" adlı Code Week etkinliği yapıldı.  Öğrencilere Code Week haftasında kodlama hakkında bilgi verilerek code.org sitesi içerisindeki etkinlikler tanıtıldı. Çeşitli kodlama etkinlikleri öğrenciler tarafından tamamlanarak, yaratıcı ve eğlenceli çalışmalar yapıldı.

Code Week etkinliği sonunda öğrencilerimize "Europe Code Week 2023" sertifikaları verildi.