PINAR EMİR ŞİİRİN MÜZİKLE YOLCULUĞU İSİMLİ E TWINNING PROJESİ

29.05.2020 641

Şiirin Müzikle Yolculuğu projesi ile sözden notaya anlamlı yolculuk

Şiirin Müzikle Yolculuğu isimli eTwinning projesi çalışmalarını sürdüren Türk Dili ve Edebiyatı  öğretmeni Pınar Emir ve proje öğrencileri ,  proje ortakları ile bestelenmiş şiirlerden Cemal Safi'nin 'Git' şiirini  seslendirdi.

KIRKLARELİ-Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi'nde, Şiirin Müzikle Yolculuğu isimli eTwinning projesi çalışmalarını sürdüren Türk Dili ve Edebiyatı  öğretmeni Pınar Emir  öğrencileri ile edebiyatımızda bestelenen şiirler hakkında nasıl farkındalık oluşturabiliriz sorusu ile yola çıktı.Şiir  ve  bestenin, söz ve notanın ahenkli  bütünlüğünü etwinning projesi ile anlatmaya eylül ayında başladı. Günümüzün yozlaşan popüler kültürü ve bu kültürün ürünü saçma sapan sözlere sahip melodileri bir kenara bırakıp unutulmayacak  ölümsüz eserleri öğrencilere hatırlatmak , sesten söze sözden notaya uzanan bir yolculuk yapmak için bir araya geldi. Uzaktan eğitimin gerekli olduğu bu günlerde ,müzik ve şiir sevgisi uyandırmak amacı ile proje ortağı olan okulların öğrencileri ile bestelenmiş şiir örneklerinden Cemal Safi'nin 'Git' şiirini rap düzenlemesi ile seslendirdi. Projede yer alan öğrencilerin bu uygulama  ile okullar arası işbirliği ile çalışması sağlanmıştır.Salgıngünlerinde etwinning çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bu  etkinlik ile öğrencilerin hem kültürlerini tanıması hem de  web 2.0 araçlarını  uzaktan eğitim sürecinde de bilinçli olarak kullanması sağlanmıştır.